Едър български зърнопроизводител: Призвани сме да бъдем богати, ако властта не ни помогне този баланс ще бъде нарушен

в България

Едър български зърнопроизводител: Призвани сме да бъдем богати, ако властта не ни помогне този баланс ще бъде нарушен Йосиф Делгянски е един от най-едрите зърнопроизводител в Южна България.

Той е от Раковски. Обработва около 90 000 декара земя в землищата на 10 села в областите Пловдив и Стара Загора, предаде „Пловдив 24“.

В страницата си във фейсбук редовно публикува своите размишления относно протестите на земеделците.

„От няколко дена ми се върти нещо абсурдно в главата и не смятах да го споделям, но понеже момента е много сублимен, ще го направя

Ние, зърнопроизводителите, сме призвани да бъдем богати. Защо?

1. Защото си го извоювахме с много труд, знания и опит. И то в най трудните години, което ни позволи да създадем едни модерни и конкурентни стопанства на световно ниво.

2. Богатството ни позволи в тези дълги периоди от време, когато нашият отрасъл беше неглижиран и никой не искаше да чува за нас, ние да продължаваме да се развиваме и да купуваме нова техника и да вървим със световните тенденции.

3. През тези години добрите стопани успяха да закупят и доста земя. Земя, която е в български ръце, а не в Руските фондове.

Обръщам се към всички парламентарни партии и към настоящите управляващи:

Ако вие не ни помогнете, този баланс на нашето “богатство“ ще бъде нарушен:

„Tова е вече въпрос на национална сигурност. За да отложим фалита, ние ще трябва да продаваме земя. Ако това ви е целта, то ще я постигнете много лесно“.

Когато става въпрос за Националната сигурност на страната, трябва да се взимат нестандартни мерки, дори и бедният да помогне на богатия. А когато богатият премине успешно през изправилите се препятствия, той ще намери начин да се отблагодари и на бедния, и на държавата. Винаги в историята на света бедният е работил за по-богатия.

Какво исках да постигна с тези писания

1. Да поставя въпроса, че нашият отрасъл е стратегически за страната и към него трябва са се отнасят с нужното уважение.

2. Изключително ми е болно, когато чуя по медиите разни анализатори да говорят неща, които не са верни за “зърнарите“. През годините ние успяхме от 25 милиона обработваема земя да я докараме до 38 милиона. Цената на тази земя от 150 лева стигна до 1500. От необработваема тя стана обработваема и сега собствениците получават рента за нея. Рента от 5 лева в различните райони сега е от 30 до 150 лв. Много може да се пише, но смятам че това е най-важното и хората трябва да го знаят.

Молбата ми е към тези, които се отнасят негативно към нас, е да не гледат само джиповете, които караме. Зад тези джипове стоят нашите съдби и на нашите семейства, които през кампаниите работят 12 – 16 часа и завистливо гледат как техните приятели как чакат да преминат гръцката граница през уикендите и лятото“, пише в профила си във фейсбук Делгянски.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар