Журналистка, обвиняваща Тръмп в изнасилване, иска негова ДНК проба

в Свят

Известна американска журналистка, която обвинява Доналд Тръмп, че я е изнасилил, поиска президентът да предостави своя ДНК проба, за да се установи дали е същата като следите, открити по нейна рокля, предаде Франс прес.

Елизабет Джийн Каръл, която списва в сп. "Ел" рубриката "Попитайте Е. Джийн" ("Ask E. Jean") и отговаря на читателски писма, твърди, че е била облечена с тази черна рокля в деня на предполагаемото изнасилване, станало през 1995 или 1996 г.

Бъдещият президент на САЩ се затворил с нея в пробната на големия нюйоркски магазин "Бергдорф-Гудман", преди насила да я целуне и след това да я изнасили.

ado.vbg.slave(9);

След като 76-годишната сега жена публикува тези свои твърдения през юни 2019 г. в сп. "Ню Йорк", милиардерът републиканец заяви, че "никога не се е срещал с това лице през живота си".

Една от снимките, илюстриращи материала в списанието, обаче показва Тръмп да се шегува с Е. Каръл и съпруга ѝ.

Американският президент увери, че журналистката не е негов тип жена. За снимката Тръмп каза, че тя просто е запечатала момент, когато стои, облечен с палто, в редица от хора, предаде Асошиейтед прес.

Според съдебен документ, публикуван от в. "Ню Йорк таймс", по роклята са били открити следи от "ДНК на неидентифициран мъж". Адвокатката на журналистката даде срок на Тръмп и адвокатите му до 2 март да представят ДНК проба на президента.

В началото на ноември Е. Джийн Каръл заведе в щата Ню Йорк дело за клевета срещу президента, защото той твърди, че обвиненията ѝ са измислени. Каръл се мотивира, че Тръмп я е очернил и е навредил на кариерата ѝ, като я нарекъл лъжкиня.

Най-малко 16 жени са обвинили Тръмп, че е упражнил сексуално насилие срещу тях преди да стане президент – твърдения, които държавният глава винаги е отричал.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар