Заведенията обявиха национален протест

в България

Собствениците на заведения и ресторанти излизат на национален протест, след като нито щабът, нито премиерът днес обявиха при какви условия и откога ще могат да отворят отново обектите си за клиенти.

От сдруженията на заведенията настояваха това да се случи от 1 февруари, но по-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че ситуацията с разпространението на коронавируса ще се наблюдава до 31 януари, а единственият компромис, който държавата ще направи е по отношение на образователната система, предаде репортер на БГНЕС.

В съобщение до медиите няколко часа по-късно от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че на 27 януари излизат на национален протест “Марш към свободата” и призовават всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ги подкрепят.

Според СЗБ и БАЗ пандемията се управлява неправилно, а държавата е отнела отнеха правото на труд и препитание.

“Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са: загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни”, заявиха от сдружението на заведенията.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар