Замисляли ли сте се, защо в България се допускат толкова много партии до изборния процес?

в България

Замисляли ли сте се, защо в България се допускат толкова много партии до изборния процес? Замисляли ли сте се, защо в България се допускат толкова много партии до изборния процес?

Сигурно да, но нямате еднозначен отговор. Възможно ли е според вас, дори само теоретично, да съществувават толкова много политически платформи със съответни политики, че да е оправдано съществуването между 150 и 300 партии?

Няма да говорим за велчовите завери, наречени коалиции. Какво могат да предложат 300 партии по отношение начина по който ще се управлява държавата и това да са възможни и допустими модели?

Причината за този хаос в политическия спектър е законодателя.

Негова основна задача е да произведе „легитимни избори“! Но какво би станало ако на пореден избор се явят само партиите на статуквото, които никой не може да бутне по прекалено много причини?

Ще ви кажа. Изборната активност ще бъде под 10% от имащите право на глас, а изборите съответно нелегитимни. Да, закона дава право да се формира правителство и така, но каква сила може да има такова правителство, което се подкрепя само от твърдите ядра /клиентелата/ и те са под критичния минимум! Никаква сила.

Това налага умишлено и целенасочено разграждане на политическия двор, за да може да се вдига изкуствено избирателната активност. Всички извън статуквото знаят много доре, че няма да влязат, но за тях има предвиден стимул да участват – субсидия.

Няколко псевдо лидери си разделят едни държавни пари и толкова. Играта им на политическата сцена приключва преди да е започнала. Единствените, които ще бъдат управляващи са пак партиите от статуквото /мафията/, което е толкова мощно по всички направления, че с нищо не могат да бъдат заплашени. И от никой жив човек.

Остава да изясним и темата с илюзията.

Да, всички запътили се към парламента и властта са родени илюзионисти. Те са продавачи на мечти и много добре ви чуват. Казват ви всичко, което искате да чуете и грабват сърцата и душите ви. Знаят, че са никои в голямата игра, но поне ще грабнат някой милион от вашите неосъществени мечти.

Вгледайте се в лицата им, помислете! Това ли е лицето, което има качества да управлява държава? Колко реален трудов стаж има това лице и къде? Управлявал ли е нещо по-голямо от собствения си задник? Какви реални компетенции има?

След като си отговорите на тези въпроси ще разберете и мъртвата хватка в която сте! Тук няма политици и политики. Няма и друг начин за доститигане до справедливост, освен революционен. Логичен, справедлив, отчаян и оправдан от Бога народен гняв.

Еволюция чрез революция. Един трябва да бъде победен, за да живеят милиони.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар