Захарова за България: Руски дипломати се гонят със замах

в Свят

Повишаването на идеята за шпиономания в повечето европейски страни няма общо с дейността на руските посланици. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Коментарът е свързан с досегашния руски посланик в България Анатолий Макаров. Захарова получи въпрос по време на брифинг.

Въпросът е дали разкриването на шпиони в посолството означава, че посланикът се е провалил. Преди седмица с указ за нов посланик беше назначена Елена Митрофанова.

Българското правителство изгони петима руски дипломати през миналата година. Захарова отговори, че шпиономанията няма общо с работата на руските посланици.

Според нея западните държави се стремят да се придържат в рамките на приличието, когато отпращат свои дипломати. Руските дипломати обаче се отпращат със замах, изтичане на информация в медиите и противоречия във вестниците. Тя определя това като политическа акция. Дейността на Макаров се определя като добросъвестна, а Митрофанова се определя като многостранна личност и опитен преговарящ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар