Изграждат нова ферма за стриди край Балчик

в Новини

Нова ферма за стриди ще бъде изградена в крайбрежието на Балчик до пролетта на 2021 година. Съоръжението, което ще разполага с 250 декара производствена площ в акваторията, ще добива до 5 тона стерилни стриди годишно, според даденото вече разрешение от Басейнова дирекция "Черноморски район".

Фермата ще бъде изградена от типа на т.нар. "дълга линия" от успоредно разположени носещи въжета с бетонни котви. Съоръжението ще бъде устойчиво на щорм и обозначено с трайни плаващи знаци според изискванията на Международната асоциация на фаровите служби. Частният инвеститор ще го обяви и в "Известия до мореплавателите", за да се гарантира безопасност на движението в района.

Монтажът на фермата трябва да приключи до края на май, според разрешителното за ползване на морските води югозападно от Балчик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар