Иракският премиер призова християните да се завърнат

в Свят

Премиерът на Ирак Мустафа Ал Казими заяви, че християните са първородните деца на тази страна и ги призова да се завърнат в родината си, предаде Aleteia.org.

Министър-председателят насърчи християните, напуснали Ирак през последните години, да се върнат в родината си, предаде Vatican News, позовавайки се на доклад на Асирийската международна информационна агенция.

Иракският премиер проведе среща с кардинал Луис Рафаел I Сако, както и с редица епископи в Багдад. Според тях има голям брой християни, които желаят да се завърнат. Църквата обяви, че подкрепя усилията на премиера да гарантира тяхната сигурност.

Християните са много горди от своите иракски корени, посочи кардиналът. Правителството посочи, че Ирак е държава за всички, в която трябва да цари мир и да спре насилието. Християнската общност в Ирак от години е подложена на репресии, а нещата се влошиха още повече след инвазията на „Ислямска държава” през 2014 година. Много християни все още не смеят да се завърнат в страната, опасявайки се за своя живот.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар