Италия наложи карантина за пристигащите от България

в Свят

Италианският здравен министър Роберто Сперанца заяви, че страната въвежда задължителна карантина за пристигащите от България и Румъния, предаде „Ла Република”.

Хора, които през последните две седмици са били в някоя от двете страни, в Италия ще бъдат поставени под задължителна карантина, посочи здравният министър. Мярката цели да се спре разпространението на коронавируса.

Италия е една от европейските държави, които са най-засегнати от коронавирусната пандемия. По последни данни на Апенините има над 245 000 потвърдени случая на заразяване, а жертвите на COVID-19 са 35 000. По този показател Италия се нарежда на пето място в света. Италианските власти забраниха влизането на граждани на 16 държави, сред които и Бразилия.

По-рано Министерство на външните работи на България съобщи, че карантина ще има и за пристигналите от България в Дания. Датските власти въведоха нови ограничителни мерки за пътуващите от Република България към Кралство Дания. Всички пристигащи от България ще бъдат посъветвани да останат по домовете си в продължение на 14 дни. Лицата, пристигащи от България, няма да бъдат допускани на територията на Дания, освен ако нямат „уважителна“ причина: роднинска връзка, работа, следване и бизнес пътувания.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар