И Южна Корея разхлабва карантината

в Свят

Премиерът на Южна Корея Чунг Сю-кюн разкри в петък, че правителството ще започне да облекчава някои от мерките за ограничаване, които бяха въведени в страната, за да се овладее разпространението на Covid-19.

Той отбеляза, че администрацията на страната ще направи всичко възможно, за да овладее вируса, като ще позволи социалните и икономическите дейности да продължат и ще позволи на гражданите да започнат от следващата седмица да прилагат социално дистанциране в ежедневните си дейности.

Премиерът посочи, че това разхлабване на карантинните мерки ще започне, тъй като издадените насоки вече помогнаха за смекчаване на вирусната зараза, но напомни на органите на общественото здравеопазване "да не свалят гарда", имайки предвид, че все още няма ваксина за коронавируса.

По-рано днес Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията (KCDC) обявиха, че броят на ежедневните инфекции с Covid-19 в Южна Корея остава под 15 за тринадесети пореден ден. В рамките на последните 24 часа са били регистрирани 9 нови случая на болестта, като всички те са били привнесени. Така за пръв път от 72 дена насам няма вътрешно предаване на вирусната инфекция в рамките на страната.

Общият брой на заразените с Covid-19 в Южна Корея възлиза на 10 774, като през последните 24 часа е починал само един пациент, с което броят на смъртните случаи достигна 248.

Междувременно общият брой на възстановените от заразата в страната достигна 9 072, след като през последния ден бяха изписани от болници още 13 пациенти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар