Йордан Цонев: Владислав Горанов се справя добре. БСП и президента не трябва да критикуват

в България

„Това е интересно предложение, защото държавни компании не са създавани през последните години“.

Това заяви по Канал 3 Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ на ДПС по повод създаването на държавна петролна компания, пише „Стандарт“.

„Точно в този момент това предложение е адекватно. Години наред държавата се бори да няма картел в горивата“, заяви още народният представител. Според него така поддържането на резерва ще бъде с по-малко разходи и това е едно от възможните предимства на подобна идея.

Предложението на ДПС за 9% ДДС за детските стоки е насочено срещу демографската криза, каза още Цонев. Според него ще е помощ и за младите семейства.

ДПС подкрепя идеята държавата да субсидира чартърните полети за чужди туристи, като предложението е субсидията да е 35 евро на седалка. Ние не трябва да си убиваме чартърния флот, подчерта Цонев.

Той подчерта, че сметка за загубите от кризата не може да се направи. Нашето възстановяване зависи от възстановяването на европейските икономики, каза Цонев и поясни, че страната ни е от слабо засегнатите страни. Дори в бюджетните приходи не са усеща мощно кризата, подчерта депутатът.

Заем може да се наложи да бъде взет, заяви още Йордан Цонев.

„Добре е обществото да се знае как се харчат средства. Аз ще се постарая да направя с моите колеги процеса на харченето да е прозрачен“, каза Цонев, който беше избран преди дни за председател на временната парламентарна комисия, която ще проучва разходите на публични средства, свързани с преодоляването на последствията от разпространението на Covid-19.

„Финансовият министър е вторият човек с най-много натоварване. В условията на тежка криза най- натоварен е премиерът. Вторият най-натоварен човек е финансовият министър. Аз мисля, че той се справя добре“, каза Цонев относно работата на министър Владислав Горанов.

„Финансовият министър трябва да реши купища проблеми – да намери пари, да ги преразпредели, да съхрани бюджетната стабилност, да не задлъжнее държавата много, да се осигурят пари за всички системи до края на годината независимо от срива в приходната част. Той е под напрежение“, каза Цонев. Той напомни, че Горанов е от привържениците на единна ставка на ДДС.

„По време на криза опозицията трябва да постави критиката на втори план“, смята Цонев. И БСП и президентът трябваше да имат друг тип поведение в тази криза, е позицията на депутата.

Той напомни свое изказване в друго предаване, в което се обърна с призив към президента по време на кризата да сложи критиката в скоби, а пред тях да постави съгласието, което е уравнение на ДПС.

„Вторият мандат на президента Радев не ми е приоритет, трябва да се мисли за други неща“, коментира депутатът. „Вижте колко трудно им беше на политици като Меркел, Путин. Представете си, ако в тази ситуация една страна е в ръцете на аматьори“, каза народният представител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар