Кабинетът на Гълъб Донев одобри сделка за придобиване на 8 нови самолета F-l6C/D Block 70

в България

Кабинетът на Гълъб Донев одобри сделка за придобиване на 8 нови самолета F-l6C/D Block 70 Кабинетът на Гълъб Донев одобри сделка за придобиване на 8 нови самолета F-l6C/D Block 70.

Одобрени са два проекта на международни договори в сферата на отбраната. Министерският съвет на Република България прие решение за одобряване на проекта на международен договор (LOA) BU-D- SAD

„Придобиване на 8 (осем) нови самолета F-l6C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за българските Военновъздушни сили“ и проект на международен договор (LOA) BU-P­LBC

„Многофункционална система за разпределение на информация – Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване“, съобщава Novini.bg, позовавайки се на правителствентата пресслужба.

Правителството упълномощава министъра на отбраната да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет“ (втори етап).

Съгласно чл. 85, ал. 1, т. 4 и т. 7 от Конституцията на Република България, договорите подлежат на последваща ратификация от Народното събрание.

ОТ ФОРУМИТЕ:

Тиквата плати едни,които никой не знае кога ще ги имаме,сега тия главочи ще дадат още едни пари от нашите,за да захранват американската икономика! Българите да го духаме,важното е американците да са доволни. Иначе за заплати и пенсии пари няма!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар