Китай обеща абсолютна стабилност на валутния и финансовия пазар

в Новини

Китайското правителство ще осигури абсолютна стабилност на валутния и финансовия пазар в страната, въпреки избухването на пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV. Това съобщи в събота Пан Гонгшенг, заместник-ръководител на Народната банка на Китай (NBK, Централна банка).

"От 3 февруари търговията на китайския финансов пазар ще се възобнови. Централната банка ще осигури достатъчна ликвидност и ще я поддържа рационална, ще засили ограничаващите мерки за циклично регулиране и ще поддържа стабилно ниво на лихвените проценти на паричния пазар", цитира уебсайта на Китайската централна банка.

Според Пан Гонгшенг ръководството на Китайската централна банка обръща специално внимание на ситуацията в страната на фона на разпространението на пневмония. Той подчерта, че за да осигури универсална стабилност, НБК ще използва всички инструменти на влияние, с които разполага, и ще поддържа тесни контакти с ключови финансови институции на страната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар