Китай: САЩ да спрат да притискат Венецуела

в Свят

Правителството на САЩ трябва да спре да прилага санкции срещу партньорите от Венецуела. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Ген Шуан, цитиран от РИА Новости.

Това стана след изказване на американския представител за Венецуела Елиът Ейбрамс. Той призова Индия и Китай да спрат да купуват петрол от страната.

„Сътрудничеството на нашата страна с Венецуела ще продължи. Надявам се, че САЩ ще приемат фактите и ще спрат със санкциите и подобни решения. Те трябва да работят с всички, за да намерят решение на тази ситуация. Тази страна трябва да се върне по пътя на нормалното развитие“, заяви Шуан.

Китай е от близките съюзници на венецуелския президент Николас Мадуро. САЩ подкрепят опозиционния лидер Хуан Гуайдо и парламента.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар