Коронавирусът няма да е опасен, когато 70% от хората имат имунитет

в Свят

Процесът на еволюция на новия коронавирус в човешкия организъм, а също така възникването на имунитет към него при 70% от населението на страната са естествените условия за прекратяването на пандемията. Това заяви докторът на биологическите науки, професор от Училището по системна биология GMU в САЩ, Анча Баранова.

„Прекратяването на пандемията са два процеса. Единият – това е процесът на еволюция на вируса. Ние знаем, че когато той попадне в нов стопанин, а човекът за вируса е нов стопанин, се наблюдава неговото отслабване. Ние сме наблюдавали това при други вируси, включително и коронавируси. Вирусът на прилепа е попаднал в човек, предава се от човек на човек като това се придружава от мутация на вируса и неговото отслабване. Наблюдава се еволюция на вируса, за да може съжителства някак си с човека. Коронавирусът в момента се приспособява към нас. Колко време ще отнеме това, не е ясно“, каза Баранова.

Вторият процес е свързан с придобиването на имунитет от хората, т.е. тече процес на естествена ваксинация.

Когато около 70% от населението на страната преболедува коронавируса, тогава ще се появи необходимия слой хора с антитела, които са способни да преборят вируса. В този случай заразяването вече няма да бъде масово – всички ще имат имунитет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар