Кран премаза работници в корабостроителница

в Свят

Най-малко 11 индийски работници днес са били премазани до смърт при падане на товарен кран в държавна корабостроителница в южния индийски щат Андра Прадеш, съобщи полицията, цитирана от DPA.

Работниците провеждали изпитания за товароподемността му, когато неотдавна закупеният кран рухнал, уточни полицейски източник. Десетима са загинали на място, а един ранен е откаран в болница, като по-късно е починал от раните си, предаде Новини.бг.

Жълтият кран с тегло 75 тона паднал в корабостроителницата "Хиндустан шипярд лимитид" (Hindustan Shipyard limited), а към мястото летят линейки и полицейски автомобили. Засега не е ясно защо е паднал кранът, но са в ход разследвания по случая.

Освен със строеж и корабни ремонти, правителствената корабостроителница се занимава със строителство на подводници, както и с проектиране и изграждане на обекти по крайбрежието и във водата. В пристанищния град Вишакхапатнам през последните месеци имаше няколко промишлени инцидента, включително изтичане на газ в управляван от южнокорейци завод за пластмаси през май. Тогава загинаха 15 души.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар