Марияна Николова обсъди с КРИБ привличането на работници от чужбина

в Новини

Главният изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КРИБ Евгений Иванов проведе среща в Министерски съвет с вицепремиера по икономическата и демографската политика и председател на Националния съвет по тристранно сътрудничество (НСТС) г-жа Марияна Николова по негова молба. Основна тема на срещата бяха предложенията на КРИБ за рационализиране на законодателството и процедурите за разрешаване на пребиваване и работа в Република България на чужденци от трети държави, съобщиха от КРИБ.

Депозирани бяха исканията на КРИБ отделно и като продължение на проведената работна среща на 26 ноември 2019 г. в Министерски съвет, на която бяха представени писмени предложения от името на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ за изменения и допълнения в нормативната уредба за трудовата имиграция, като исканията на КРИБ касаят конкретни проблеми при осъществяване на внос на работна сила в отделните категории.

„Обнадеждени сме от движението на въпроса за трудовата имиграция, особено след като ресорът беше поет от вицепремиера г-жа Николова“, коментира изпълнителният директор на КРИБ след срещата.

„Доволни сме от заявената готовност за предприемане от кабинета на мерки, които да облекчат режима за влизане на работници от трети страни. Приветстваме и резултатите от посещението на г-жа Николова в Индия и проведените там разговори в тази насока, вследствие на което вече са внесени у нас близо 200 строителни работници от Индия“, каза още Иванов.

В резултат на срещата е постигната договореност сигнали от работодатели за нарушения в тази област да бъдат изпращани до вицепремиера Николова, която се ангажира лично да следи евентуални нарушения при облекчаването на процедурите за внос на работници от чужбина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар