Мая Манолова: От днес започваме поредица от срещи с бизнеса, с които обсъждаме нашия план за съживяване на икономиката и достойното заплащане на работещите хора.

в България


Мая Манолова:Снегът падна. Помощта за бизнеса и хората пропадна напълно. Икономическото затъване ще е по-голямо от снежната покривка.
Правителството обяви помощ от 24 лв. на ден за излезлите принудително в неплатен отпуск и продължава мярката 60/40 за бизнеса. Но не внесе яснота как едновременно ще работят тези мерки. Вместо заложения 1 млрд.лв. за мярката 60/40, до бизнеса стигнаха едва около 300 млн.лв. Не я и модифицираха на 60/0 или 90/0, както е почти навсякъде в ЕС, за да оцелее бизнесът и да запази хората на работа.

Няма антикризисни мерки в бюджета за 2021г.; няма данъчна ваканция за фирмите, спрени от работа със заповед на здравния министър; не се премахнаха чиновническите пречки за помощ към бизнеса; тепърва ще се мислят нови мерки; електронни услуги за 9 месеца не можаха да се въведат.

Имаше уж и 156 млн. лв. за подкрепа на бизнеса по ОП „Конкурентоспособност“, но тя остава само пропаганда – бизнесът лев не е взел вече 9 месеца. Цели бизнеси на практика са затворени близо година, но бюджетът не можел да си позволи данъчна ваканция⁉ А как си позволи бюджетът на Борисов 1 млрд.лв. за държавен ВиК холдинг и 500 млн.лв. за ремонт на язовири, от които на нито едни ремонтиран Борисов не сряза лентата?

Как имаше за повишение на заплатите на депутати, премиер, президент, председател на парламента и на техните подчинени? За бонуси на висшия ешелон от държавни служители за участия в бордове? Как имаше за коледни бонуси на чиновници? И за джипове на Предприятието за управление на язовирите? За екзотиката „държавни бензиностанции“?
На фона на това призивите на правителството да сме „заедно“ е лицемерие. Тежестта от икономическата криза се разпределя от Борисов несправедливо – държавният сектор е с осигурени доходи, а хората от частния сектор мизерстват. За елита има бонуси, за обикновените хора и малкия и среден
бизнес няма дори заплати.

Борисов няма намерение да се погрижи за обикновените хора и за малките фирми. Той работи за богатите си приятели. Но ревизията е близо! От днес започваме поредица от срещи с бизнеса, с които обсъждаме нашия план за съживяване на икономиката и достойното заплащане на работещите хора.
Това заяви Мая Манолова на стенат си..

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар