Меркел каза коя е най-голямата заплаха за Германия

в Новини

Критичният недостиг на квалифицирана работна ръка е заплаха за бъдещето на германските компании и бъдещето на страната като място за правене на бизнес. „Знаем, че редица отрасли и предприятия търсят квалифицирани служители”, каза германският канцлер Ангела Меркел. По нейни думи, 2.5 души от други страни членки на Европейския съюз, които вече работят във ФРГ не са достатъчни, за да се запълни липсата на достатъчно работна ръка. „Затова е много важно да продължим да търсим квалифицирани служители. Трябва да положим максималния усилия, за да привлечем достатъчно количество специалисти. В противен случай компаниите ще са принудени да преместят бизнеса си в други държави, а естествено, ние не искаме това”, подчерта тя.

За 56% от компаниите, които в момента работят в Германия липсата на квалифицирана работна ръка е най-големия риск за техния бизнес, сочи скорошно проучване извършено от германската търговско-промишлена палата. Един от въпросите, разглеждани от правителството, е как да се опрости процедурата по подаване на заявления и как да се ускори самият процес за получаване на виза за работници, желаещи да се преместят в Германия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар