Мигрантската вълна се активизира

в Свят

Кипърските власти са под тревога след пристигането до бреговете на острова на четири лодки, превозващи сирийски и ливански мигранти, в рамките на 48 часа. Кипърската полиция заяви днес, че четири плавателни съда, превозващи общо 123 мигранти, са се появили край източния и южния бряг на острова през последните два дни, като на около половината от тях им е било разрешено да слязат на брега.

21 мигранти останали на борда на лодка, която се носи в морето югоизточно от Кипър след авария на двигателя. Полицията заяви, че три жени и девет деца са били свалени от лодката и прехвърлени в кипърска болница като предпазна мярка.

Други 33 мигранти на борда на лодка, която полицията засякла на 22,5 километра южно от кипърския бряг вчера, са прехвърлени на друг плавателен съд и изпратени обратно в Ливан.

Членката на ЕС Кипър и Ливан имат споразумение за предотвратяване на пристигането на мигранти на острова.

Същевременно 51 мигранти са били настанени в приемен център, след като лодката им, идваща от Ливан, стигнала до скалист плаж в контролираната от ООН буферна зона, отделяща отцепилата се турска северна част от гръцката южна част.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар