Над 85% спад на чартърите до Бургас

в Новини

Спадът на чартърните полети на бургаското летище е 87 процента за юли. При 2800 чартърни полета миналата година, сега те се очаква до достигнат едва 360.

Чуждестранните туристи, които пристигат в страната ни, са основно от Германия и Полша.

217 са осъществените чартърни полети от началото на сезона досега на Бургаското летище. Те са основно от Германия, Полша, Чехия и Нидерландия, а преди два дни на морската аерогара бяха посрещнати и първите туристи от Украйна, припомня БНР.

Планираните чартърни полети за август са 1116, но голяма част от тях няма да се осъществят. Причината е, че до момента не е отменена забраната за посещение на страната ни на граждани от държави извън Европейския съюз.

Така например планираните 50 полета от Израел ще бъдат анулирани, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов: „Има само една малка група изключения, които допускат израелци, които могат да влизат в България, но туризъм не е включен в това изключение“.

Повечето от хотелите по Южното Черноморие работят с минимален капацитет от възможностите си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар