Най-бързо забогателият милиардер

в Новини

Кризата с чумата по свинете в Китай доведе до вълна от фалити на месо производители, след като изстреля инфлацията до многогодишен връх. Когато има криза много губят, а малцина успяват да спечелят. Цин Инлин е от вторите.

Само през 2019 г. нетното му състояние се е увеличило четири пъти достигайки до 8.6 млрд. USD. Този факт превръща председателя на Muyuan Foodstuff Co. в най-бързо забогателият предприема в класацията на Bloomberg за богаташи Bloomberg Billionaires Index.

В рамките на изтичащата година на свинското месо скочи двойно, сочат данните на китайското министерство на търговията. В резултат годишната потребителска инфлация отчете рекордно високи нива за последните 8 години.

Печалбата на Muyuan е нараснала с 260% през третото тримесечие на текущата година спрямо същия период на 2018 г. Основната причина е високата цена на свинското месо.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар