Най-голямата европейска икономика освободи 373 000 души

в Новини

С 373 000 души се увеличи броят на безработните в Германия през април и така достигна 2 639 000 души, съобщава Федералната агенция по труда. Безработицата в най-голямата европейска икономика се увеличи до 5.8%. Агенцията е получила 751 000 заявки от компании за преминаване на техни сътрудници на непълен работен ден. Броят на последните достигна 1.1 млн. души. Това дава възможност на фирмите да запазят заплатите на работниците по време на кризата, предизвикана от пандемията с коронавируса.

За сравнение, по време на последната финансова криза през 2008-2009 гг. броят на заетите на непълен работен ден е бил 3.3 млн. души. Съветът от експерти икономисти към правителството на Германия предполага, че нивото на безработица в Германия ще достигне 6%. „Прогнозираме, че БВП Германия ще се съкрати до 6.3% през текущата година и ще нарасне с 5% през следващата”, каза министърът на икономиката на страната Петер Алтмайер.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар