НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход

в Новини

НАП ще признава тестовете за COVID-19 за разход на фирмите. Това става ясно от указание на приходната агенция, съобщи БНР.

Работодателите са задължени да осигурят здравословни и безопасни условия на труд. Това е причината от Националната агенция за приходите да издадат указание, според което PCR и други тестове – например антигенни, за COVID-19 могат да бъдат признати на работодателите за разход.

От приходната агенция допълват, че трябва да са спазени изискванията за документална обоснованост и да бъдат представен първичен счетоводен документ по смисъла на Закона за счетоводството, отразяващ вярно стопанската операция.

Указанието на приходната агенция се позовава на различни членове от Кодекса на труда и Закона за здравето. В тях са описани ангажиментите на работодателите по осигуряване на здравословна среда и контрол на риска – в случая заболеваемост от коронавирус.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар