На митинг на Тръмп: Уволни Фаучи!

в Свят

Американският президент Доналд Тръмп намекна, че може да уволни своя съветник и топ експерт по въпросите на пандемията, д-р Антъни Фаучи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Фаучи, който е директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, влезе в спор с Тръмп заради изказвания на президента, че борбата на САЩ с коронавируса е "към края си". "Ще страдаме. Положението не е добро", каза Фаучи пред в. "Вашингтон пост" в петък.

На предизборен митинг във Флорида Тръмп, недоволен, че епидемията се отразява толкова подробно в медиите, предположи, че вирусът ще остане на заден план в новините след изборния ден. Това подтикна част от множеството да скандира: "Уволни Фаучи!", а президентът отговори: "Не казвайте на никого, но ми позволете да изчакам малко да минат изборите" и добави, че оценява "съвета" на събралите се.

По-рано Тръмп е изразявал безпокойство каква ще е политическата реакция, ако отстрани Фаучи, който придоби световна известност, преди деня на изборите.

Д-р Антъни Фаучи открито заяви, че Тръмп вече не приема съвети от него и те не са разговаряли повече от месец.

Медикът предупреди, че страната я чака тежка зима, ако не се направи повече за забавяне разпространението на инфекцията, отнела досега живота на над 230 000 американци, отбелязва БТА.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар