Обискираха дома на Ево Моралес

в Свят

Направен е обиск в дома на сваления президент Ево Моралес . Той е бил част от разследването за тероризъм и противодържавна дейност. Това съобщиха боливийски следователи, цитирани от Нова телевизия.

Моралес подаде оставка през ноември след близо 14 години власт след твърденията, че е фалшифицирал националните избори. Оттогава лидерът на левите ветерани е в Мексико, където получи убежище. Настоящият президент Янине Анес обвини предшественика си и още няколко души в разпалването на жестоки сблъсъци след изборите в Боливия в продължение на повече от месец, заради които десетки загинаха.

Прокурор Руди Теразас заяви, че обискът в дома на Моралес в богат квартал в административната столица Ла Пас, е извършен според изискванията на закона. Компютрите, намерени в имота, ще бъдат прегледани за доказателства за „престъпленията на тероризъм и действия против държавата“, добави Теразас.

В Туитър бившият държавен глава заяви, че прокурорите са злоупотребили с властта си. Правителството на Анес твърди, че Моралес е предизвикал силен недостиг на храна и гориво, като инструктирал последователите си да блокират пътища, водещи към големи градове, след заминаването му за Мексико.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар