Опасност от повече катастрофи заради пандемията

в Новини

Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) предупреди авиокомпаниите да засилят контрола върху датчиците за въздушно налягане в самолетите, които дълго време не са летели заради пандемията от коронавируса. Напомнянето идва в резултат на завишен брой инциденти през последните два месеца, когато се отчете ръст в авиопревозите.

„Наблюдава се ръст в броя на инцидентите с недостоверни показания на скоростта и височината на самолета по време на първите полети след престоя на самолетите на земята, причина за което е замърсяване на датчиците за въздушно налягане. В редица случаи това е довело до прекратяване на излитането и дори до връщане на вече излетял самолет на летището”, пише в свои доклад EASA. Основно това е продиктувано от замърсяване на Тръбите на Пито и на датчиците за статично налягане, включително и наличие на насекоми и на гнезда на оси в тях. При замърсени датчици за статично налягане или на Тръби на Пито се препоръчва те да изпълняват стриктно инструкциите на производителите на съответното оборудване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар