ОСКАРЯТ Е ГОЛ

в Свят

ОСКАРЯТ Е ГОЛ По-скапан носител на Оскар, цели седем незаслужени Оскара никога не е имало.

Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал.

Филмът със заглавие “Всичко навсякъде наведнъж” (ВНН) е идеален за българското кино – просто защото е нищо, никъде и никога, казани неща без значение, гротеска на вечната величествена битка между добро и зло, позната ни от Холивуд, който предричаше живота.

ВНН е “Матрицата” за служителите в пералното, но и това е твърде интересно казано и предполага драматургия.

ВНН е битка на женски Нео с наистина данъчни агенти, цялата глупост на киното, като технология – тежко концентрирана в китайци без чар. Плюс космическо счетоводство.

ВНН е скокове от Вселени в други Вселени, коя от коя по-скапани, точно като в кафкианска кифла, където пълнежът е от натурална скука, а пекарната е социалистическа. Зловещ опит на Холивуд да произведе американски “кин-дза-дза”, но полученото чучело е просто либерален труп.
Огромно разочарование, показващо какво се случва в Щатите. Пропагандно пропадане без Майкъл Дъглас. Така се получава, когато “творци” се опитват да утвърдят без бунт нечия идеология, направена от сладоледени лайна.

И накрая – ВНН е ужасно, ужасно…
…асексуален.

Киното без секс и харизма не струва и долар, изваден от принтера. Оскарският фаворит постига това, в което се провали социалистическият реализъм – скука без секс, патос без емоция, дребнотемия с пиедестал.

Холивуд вече е далече от живота. Той излъчва немощ. Никога не съм мислил, че ще стане. Холивуд е във вселената, където всички имат пръсти от кренвирши, което гарантира липсата на еволюция.

Досега Холивуд приличаше на нашенска бабичка, която гонеше децата с лъжица и ги караше да преяждат с политкоректност. Сега вече с този филм бабичката е Баба Яга, простете за руското влияние. Баба Яга вече не иска да се хареса на никого, тя си бръщолеви и се самонаграждава, мастурбира публично и го прави като държавна политика.

“Триъгълникът на тъгата” и “Баншите от Инишерин” са кино. Холивуд вече не е, а оскарят е гол, краят на потентността дойде – с много политкоректност и един геврек с много разнебитени дупки.

Бог да прости Холивуд – след толкова много филми за нетипични сексуалности, расова отговорност и бежанска симпатия, той просто издъхна.

Тури му пепел от оная яхта от “Триъгълника на тъгата”. Или от каратисти с дилдо в задника, кой както обича.

Мартин Карбовски

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар