Откриха царски гробници в Гърция

в Свят

Археолози откриха две царски гробници в Гърция, съдържащи бижута и артефакти, датирани на преди повече от 3000 години, предаде Би Би Си.

Сред тях е златен пръстен, изобразяващ биволи между снопове от ечемик и медальон с изображение на египетска богиня. Американски изследователи казаха, че находката допринася за по-добро разбиране на ранната микенска търговия и култура. Откритите гробници са край двореца на Нестор от бронзовата епоха в югозападната част на полуостров Пелопонес.

Те не са далеч и от друг важен гроб, открит през 2015 г., за който се смята, че е на ранен управник на град Пилос. Гръцкото министерство на културата посочи, че сферичните покриви на гробниците се сринали в античността, като ги запълнили с толкова много отломки, че иманяри не са успели да ги плячкосат. Екип от Университета на Синсинати правил над 18 месеца разкопки и документирал артефактите в гробниците. Един от учените – Джак Дейвис, заяви, че много от тях, включително златния пръстен с двата бивола, разкриват детайли за живота в Средиземноморието преди повече от 3000 години, предаде БНР.

„Това е интересна сцена от използване на животни в селското стопанство – добитък до зърнена продукция. Това е основата на земеделието“, каза той. През 2015 г. археолози откриха в близкия Пилос гробница на знатен мъж, наречен от тях Воинът Грифон заради гравюрата на митологичното създание в нея. Там бяха открити броня, оръжия, златни бижута и печат от ахат, изобразяващ схватка между двама воини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар