Полицията: Те подкопават доверието във властите

в Свят

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) подкопава доверието на гражданите към германските органи за сигурност, заяви Федералната служба за криминална полиция (BDK), цитирана от ДПА.

В интервю а телевизия ZDF председателят на службата Себастиан Фидлер каза, че цялата риторика на партията е базирана върху опити да се намали доверието към властите.

"Защото те (АзГ) действат така, все едно са на наша страна, на страната на структурите за сигурност и се представят за единствените спасители, така да се каже, които променят системата към по-добро", каза директорът. "Това е в дневния ред и на левите, и на десните екстремистки партии", допълни Фидлер.

Той каза, че няма взаимна зависимост между за престъпността и по-общото усещане за сигурност сред обществото.

Според германското министерство на вътрешните работи броят на регистрирани престъпления през 2018 г. е на най-ниското си равнище от 1992 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар