Почина бившият кмет на Москва Юрий Лужков

в Свят

Бившият кмет на Москва – Юрий Лужков, е починал, предаде ТАСС. Според руски медии Лужков е бил в болница в Мюнхен, където е приет за операция на сърцето.

Юрий Лужков е роден 21 септември 1936 г. в Москва в семейството на дърводелец. Той е кмет на руската столица за рекордните 18 години (1992–2010).

"Юрий Михайлович Лужков почина. Искрено съжалявам, че този енергичен, весел човек, който оглавяваше Москва в трудния постсъветски период, направи много за града и московчани. Съжалявам за близките и приятелите “, написа настоящият кмет на руската столица Сергей Собянин.

Юрий Лужков беше в България през 2010 г. за тържественото откриване на спортно-оздравителния комплекс за деца в Камчия, припомня Би Ти Ви. То се състоя през септември 2010 г. – дни, преди градоначалникът да бъде отстранен от поста. Сред гостите на събитието беше и премиерът Бойко Борисов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар