Президентът: Ако аз управлявах, нямаше да се краде, при Борисов на власт и смъртността расте

в България

Президентът: Ако аз управлявах, нямаше да се краде, при Борисов на власт и смъртността расте Президентът Румен Радев отново атакува премиера Бойко Борисов, като този път дори го обвини за високата смъртност.

„Отдавна снех доверие към този кабинет, от години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността. Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души“, заяви държавният глава пред журналисти в Елин Пелин, където днес е на посещение.

„Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, каза още Радев.

Той коментира и протестите срещу правителството, организирани от партия „Възраждане“, на които имаше и много лозунги срещу Европейския съюз, НАТО, ваксините и действията на здравните власти в хода на пандемията.

„Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законови средства. И органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират личните данни на мирно протестиращи граждани“, заяви президентът.

На напомняне, че има и друг протест – на граждани, които искат оставката му, той отвърна: „Сравнете ги двата и няма смисъл да говорим“.

В Елин Пелин Радев беше посрещнат от момиче в носия с питка на ръце и свещеник, докато камбанен звън огласяше града.

Снимка: БТА

Държавният глава разговаря с кмета Ивайло Симеонов (ВМРО), който го посрещна в общината.

Снимка: БТА 

След Румен Радев посети иновативна компания, специализирана в производството на соларни технологии. Той поздрави работниците и ръководството на предприятието, че въпреки неравностойната конкуренция със сходни компании по целия свят и които са получили помощ, а тази фирма още не е получила подкрепа от държавата, е възстановила производството си, благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност.

Президентът коментира още, че където местната власт си е на място, както кмета на Елин Пелин, и е ангажирана с развитието на младите хора, образование, спорт, с подкрепа на млади семейства и на бизнеса, нещата се получават.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар