Проблемите на Boeing нямат край (ВИДЕО)

в Свят

Властите на Република Корея приключиха проверка на парка от самолети Boeing 737 NG, чиито полети бяха спрени през октомври.

При инспекцията на 150 самолета бяха откри пукнатини във фюзелажите на 13 от тях, съобщи телевизионният канал Кей Би Ес, позовавайки се на данни на министерството на държавната територията, инфраструктурата и транспорта.

Тези самолети принадлежат на четири южнокорейски авиокомпания – Къриън еър, Джин еър, Чеджу еър и Ийстър джет. В най-скоро време дефектните възли ще бъдат ремонтирани или заменени с нови.

Южнокорейските власти започнаха проверка, след като в началото на октомври Федералното авиационно управление на САЩ даде указание на операторите, използващи модела 737 NG, да ги проверят за проблеми в конструкцията.

Boeing 737 NG е трето поколение самолети от семейството 737. След тях се появи моделът 737 MAX, с който също възникнаха проблеми.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар