Производители поискаха нови цени в търговските вериги

в Новини

Зад предложение да се договорят нови доставни цени с търговските вериги застанаха днес от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на млекопреработвателите в България и Асоциацията на месопреработвателите.

На пресконференция, озаглавена "Как да научим магарето да живее без да яде?", те аргументираха искането си с близо 30-процентото увеличение на суровините, тока, горивата, минималната работна заплата, припомня в. „Монитор“.

Затова настояват разликата между нетната и продажната цена да не е под този процент. Искането е подадено още преди месеци, но реакция от страна на търговците нямало. По този начин доставчиците продавали под себестойност, което, по думите на Мариана Кукушева, председател на НБСХС, било наказуемо по закон.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар