Проучване! Тръмп изостава от Байдън в президентската надпревара с 10 пункта на национално ниво

в Свят

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изостава от предполагаемия си съперник от Демократичната партия – Джо Байдън с 10 пункта на национално ниво в президентската надпревара през 2020 г., показват резултати от последно проучване на CBS News/YouGov, оповестени в понеделник.

Според проучването Тръмп се радва на подкрепата на 41% от вероятните избиратели в САЩ, докато Байдън е подкрепен от 51%.

Резултатите също така показват, че 4% от вероятните избиратели все още не са решили кой да подкрепят, докато други 4% заявиха, че биха предпочели да гласуват за друг кандидат.

Според друга неотдавнашна анкета, за която информира миналия петък ABC News, Джо Байдън има лека преднина пред Доналд Тръмп, като 279 т.нар. "електорални гласове" биха отишли в подкрепа на кандидата на Демократическата партия, а 187 републикански "електорални гласа" за Тръмп. За да бъде осигурена победата на даден кандидат за президент, трябва да бъдат събрани минимум 270 електорални гласове.

В цитираното от ABC News проучване се посочва, че федералните щати, които тласнаха Доналд Тръмп към победата на изборите през есента на 2016 г. – Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, понастоящем са склонни да подкрепят кандидата на Демократическата партия. Отбелязва се обаче, че тази предизборна картина може значително да се промени през следващите 100 дни преди самото гласуване в началото на ноември.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар