Проф. Кантарджиев: Ваксина срещу COVID-19 ще има скоро. Това ще стане късната есен, през зимата или в началото на 2021 г.

в България

Ваксина срещу COVID-19 ще има скоро.

Това ще стане късната есен, през зимата или в началото на следващата година. А когато пристигне у нас, тя ще е безплатна.

Първи ще я получат хората на първа линия в борбата с инфекцията.

Това заяви в предаването „Събуди се” по Нова телевизия проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Национален център за заразни и паразитни болести.

„Разчитаме много на ваксината срещу COVID-19. Това е един от начините за овладяване на респираторните вирусни инфекции, както и на ефективно антивирусно лечение”, заяви Кантарджиев.

„Разумните хора вече знаят какви са правилата. 90% спазват правилата, 10% не ги спазват”, коментира проф. Кантарджиев.

Той коментира и руската ваксина. „Всички досега ваксинирани са получили адекватен имунен отговор. Има светлина в тунела”, смята проф. Кантарджиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар