Проф. Мутафчийски: Състоянието на мъжа с коронавирус се влошава, съпругата му е в тежко състояние

в България

Състоянието на мъжа с установена проба на коронавирус е с тенденция на влошаване, но не е критично.

Той е имал контакт в „Пирогов“ с други 49 болни, които ще бъдат изследвани.

Той е бил приет в болницата с предходно хронично белодробно заболяване. Съпругата на мъжа е в изключително тежко състояние. На хуманно дишане, с много тежка картина от страна на белия дроб.

Тези данни бяха съобщени от директорът на Военномедицинска академия (ВМА) и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

У нас бяха потвърдени нови два случая на заболели от коранавирус. Това са мъж и жена, които са били приети в „Пирогов“ в София с тежки респираторни проблеми. Така случаите на заразата у нас вече са 6.

Проверяват се десетки, комуникирали с болните. Страната наложи строги мерки на превенция. Съветите са да избягвате затворени пространства и струпване на хора на обществени събития. Наши фирми започват усилено производство на маски и други предпазни средства. МВР следи за контрабанда на медицински изделия.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар