Пуснаха пипнатата с кокаин “Мис Силикон” на свобода срещу 5000 лв. гаранция

в България

Пуснаха пипнатата с кокаин “Мис Силикон” на свобода срещу 5000 лв. гаранция

Скандално известната “Мис Силикон” Катрин Йорданова, хваната да кара дрогирана и с висока скорост и обвинена за това, излиза на свобода срещу гаранция от 5000 лв., съобщиха от Софийската районна прокуратура.

“Вчера, 12.02.2024 г., обвиняемата е шофирала лек автомобил марка “Мерцедес” по ул. “Атанас Манчев” в гр. София, след употреба на кокаин, установено по надлежния ред с протокол за химикотоксикологична експертиза, издаден от ВМА.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 500 до 1500 лева”, се казва в съобщението на СРП.

23-годишната Катрин Йорданова не е осъждана.

Силиконката сама се издаде в социалната мрежа, като публикува видео как шофира с превишена скорост в София. На стъклото на автомобила се забелязва стикер с надпис “Република България – Народно събрание”, който обикновено имат депутатски автомобили. По-късно Катрин Йорданова беше арестувана за шофиране след употреба на кокаин. А стикерът от парламента се оказа подправен.

През януари Йорданова снима клип как шофира с 256 км/ч по автомагистрала “Тракия”.

Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи коментира пред бТВ, че най-малко пет нарушения се виждат в клипа, извън доказаното шофиране под въздействие на кокаин.

“Тя говори по телефона, което е забранено. Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата”, поясни той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар