Първият товарен Airbus A380 (ВИДЕО)

в Новини

Португалската авиокомпания за чартърни полети Hi Fly показа първия в света товарен Airbus A380. Моделът на европейския авиопрозиводител е известен с факта, че е това е най-големият пътнически самолет.

В случая португалците са демонтирала значителна част от от пътническия салон на мегалайнера и са го приспособили за превозване на товари. Включвайки и багажния отсег товарът в машината може да бъде разпределен на три нива.

По-рано въпросната машина е била използвана от авиокомпанията Singapore Airlines, а сега принадлежи на лисабонската Hi Fly. Последната извършва чартърни полети по цял свят на базата на мокър лизинг. Броят на подобни полети е ограничен, поради пандемията с коронавируса, но поради същата причина се наблюдава силен ръст на превозите на леки товари, като тук влизат медицински консумативи.

На двете пътнически палуби са били премахнати креслата в салоните от икономична класа, за разлика от първа и бизнес, където са останали. Цялата задна част на горната палуба и 70% от основната палуба могат да бъдат превозвани за товари поставени не само на пода, но и на етажерките за съхранение на багаж. Основният обем на горните и основни палуби е 164.56 куб.м, от които 16.25 куб.м са етажерките.

Конфигурацията на товарните палуби в долната част на фюзелажа е без промяна. Там може да се поставят товари до 133.3 куб.м: 77.0 в предната част, 42.0 в задната и 14.3 по средата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар