Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда, няма да бърза с връчване на мандатите

в България

Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда, няма да бърза с връчване на мандатите Президентът Румен Радев кани ГЕРБ – СДС на консултации в сряда за съставяне на правителство.

ГЕРБ – СДС са най-голямата парламентарнопредставена политическа сила и по право трябва да получат първия мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава уточни, че няма да бърза с консултациите и раздаването на мандатите, защото парламентът имало да свърши много работа.

„Очаквам партиите да поемат отговорност и да не се допуска грешката на последния парламент. Тогава въпросът за властта обсеби цялата дейност на Народното събрание. Парламентът потъна в скандали, което обезсили и дейността му“, добави той.

Радев обясни, че ще може да отговори дали е оптимист след консултациите с партиите и връчването на първия мандат.

Хартиените бюлетини

„Машинното гласуване допринесе съществено и изигра огромна роля за премахване на недействителните бюлетини, на сгрешените и подправяни многократно протоколи, а също така и за ограничаване на купения вот. Ако депутатите предлагат някакво по-ефективно решение, нека да го видим“, каза Румен Радев.

Според Радев връщането на хартиените бюлетини би означавало драстично увеличаване на недействителния вот и отново сагата с многократно поправяни изборни книжа и протоколи.

Оръжията за Украйна

„Всички решения и предложения увеличават риска от въвличането на България във войната, която разширява формите на противопоставяне и обхвата си. Вие вярвате ли, че хората, които предлагат подобни решения, някога ще хванат оръжие и ще рискуват живота си за България. Призовавам към разум и отговорност. Отнемането на въоръжение от състава на българската армия, без да е сменено с нови образци, ще задълбочи дефицита за дълго време, което влошава средата на сигурност, обърна се Радев.

Това ли е най-важното в момента, допълни Румен Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар