Радев към Марешки: Некомпетентно е да се подпишеш под Конституция, която не си чел. Вие го направихте

в България

Оценявам високо вашата откровеност.

Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под Конституция, която не си чел, а вие го направихте.

Това заяви по време на срещата си с партия „ВОЛЯ“ държавния глава Румен Радев. Лидерът на „Воля“ не пропусна да изрази и учудването си от стартирането на подобни консултации за провеждане на изборите едва сега – 2 месеца преди провеждането им. „Консултациите ги определям аз и ако бяхте чели и настоящата Конституция, щяхте да разберете, че те са в срок. Давам време на всички фактори да се задействат, да се активират. Мудно се задействате“, посочи Радев.

Днес се провеждат консултациите между президента и парламентарно представените партии. През уикенда имаше разговори с политическите формации извън Народното събрание, както и с българските организации зад граница.

Консултациите с партия „ВОЛЯ“ бяха с изключително остър тон и взаимни нападки. „С призива „Мутри вън!“ изкарахте мутрите на площада и потопихте устрема на правилно протестиращите българи, които се надяваха на промяна“, поде лидерът на „ВОЛЯ“.

От партията призоваха парламентарните избори да се проведат на възможно най-ранната дата – 28 март, като Марешки отсече: Не знам защо бихте дали заден ход.

Лидерът на партията не пропусна да изрази и учудването си от стартирането на подобни консултации за провеждане на изборите едва сега – 2 месеца преди провеждането им.

„Консултациите ги определям аз и ако бяхте чели и настоящата Конституция, щяхте да разберете, че те са в срок. Давам време на всички фактори да се задействат, да се активират. Мудно се задействате“, посочи Радев.

Марешки го контрира с въпрос: А вие какво получихте, че да се отмятате от датата?

„Господин Марешки, прочетете Конституцията. Видяхте ли да е издаден мой указ, с който се определя датата?“, попита Радев.

Лидерът на „ВОЛЯ“ посочи категорично – вярва на здравните власти и на общините, които твърдят, че са в пълна готовност изборите да се проведат на 28 март.

Източник: Гласове

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар