Расте броят на заразените с коронавирус в Южна Корея

в Свят

Южна Корея съобщи за 96 нови случая на зараза с новия коронавирус, с което общият им брой стана 7478, предаде "Ройтерс". Починалите са вече 51. Властите в страната възприеха практиката да съобщават актуализирани данни два пъти дневно.

Китайските власти препоръчаха на чужденците в Пекин да се въздържат от ненужни пътувания по време на епидемията. В града нарастват случаите на "внесена" зараза от чужбина.

Виетнам затяга ограничителните мерки, след появата на нови случаи на зараза. 13 души се заразиха по време на полет от Лондон до Ханой. Заразата тръгна от 26-годишна виетнамка, пребивавала във Франция, Италия и Великобритания и пътувала в самолета.

Тя е дала положителна проба за коронавирус. Нейната леля, семейният шофьор и 10 пътници на борда, сред които един виетнамец, седем англичани, един ирландец и един мексиканец, също са се заразили. В самолета е бил и министърът на планирането и инвестициите Нгуен Чи Зунг, който не е заразен, но ще остане под карантина за 14 дни. Катар пък прекрати временно занятията в училищата и университетите заради епидемията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар