Религиозни лидери се обявиха против референдума за евтаназия

в Свят

21 религиозни лидери в Нова Зеландия подписаха съвместно изявление, с което се противопоставят на предстоящия референдум за узаконяване на евтаназията, предаде Aleteia.org.

На 17 октомври Нова Зеландия ще се превърне в първата страна, която поставя въпроса за легализацията на евтаназията на референдум. Законът ще легализира евтаназията на пациенти, които имат нелечимо заболяване и им остават по-малко от шест месеца живот. Законопроектът позволява на терминално болни хора да поискат медицинска помощ за прекратяване на живота им.

Той беше приет с 69 на 51 гласа на последно четене след месеци бурни дебати в парламента. Пред сградата на парламента в Уелингтън противници на узаконяването на евтаназията протестираха и разпънаха транспарант с надпис „Помогнете ни да живеем, а не да умрем”. В изявлението на религиозните лидери се казва, че практиката ще се „нормализира” с течение на времето и това ще доведе до разширяване на критериите за допустимост, както се вижда в други страни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар