Ресторантьори протестират в Кюстендил, готвят се и в Търново

в Новини

Ресторантьори излязоха на протест в Кюстендил, съобщава Нова ТВ. Основното им искане е свързано с намаляване на ДДС ставките за хранителни продукти. Цялата централна градска част в града, е блокирана от столове върху които има надписи за искане на 5 % ДДС. „Предстоящото отваряне на обектите би довело до фалит. Не можем да поемем такава данъчна ставка. Нашата молба е да има диалог. Да се изготвят прецизни анализи, за да се определи едно диференцирано ДДС за бранша. Мярката 60 на 40 и разрешението да работим в отворени градини не работят“, каза представител на хотелиерите. Над 50 ресторантьори се включиха в протеста.

Ресторантьорите във Велико Търново пък излизат на протест на 8 май. В знак на недоволство те няма да отворят на 6 май.

От бранша настояват за 5% ДДС. В община Велико Търново внасят искания за намаляване наполовина на дължимите данък сгради, такса смет и за тротоарно право. Настояват и за създаване на консултативен съвет към общината с тяхно участие, съобщи БНР.

Петър Стефанов, председател на областната структура на Хотелиерската и ресторантьорската асоциация във Велико Търново коментира, че отварянето на заведенията само с външните градини и изискванията за 2,5 метра отстояние на масите не е ефективна мярка.

Икономически обект да работи на 20% от капацитета си и да плаща 100% разходи – това е сигурен фалит, отсече той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар