Русия има важна роля в стратегията на ЕС

в Свят

Русия има важна роля в стратегията на ЕС. Това заяви заместник – председателят на Европейската комисия Мариуш Шевчович, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че страната ще има важна роля в енергийното преструкториране на ЕС. Припомня се, че Русия е основен доставчик на газ за европейските държави. „Нашата цел е да станем климатично неутрален континент през следващите 30 години. Трябва да модернизираме енергийния си микс, като все повече страни ограничават употребата на въглища. Ние увеличаваме дела на възобновяема енергия. За това и газа ще играе основна роля в тази стратегия.

Не смятам, че съюзниците трябва да налагат взаимни санкции на различни проекти като „Северен поток – 2“. Ще трябва да се съобразите с правилата на ЕС и мисля, че всички участници разбират това.

ЕС може да помогне за разрешаването на въпроси, които да подобрят отношенията между Русия и Украйна. Енергията ще играе важна роля в нашите отношения с руската страна“, заяви Шефчович.

Той обяви, че ще има разговори по различни теми. В ЕС са доволни от енергийното споразумение между Украйна и Русия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар