Руски командоси бяха убити в Сирия

в Свят

Най-малко четирима членове на руските специални части са били убити в Сирия, предаде The Moscow Times, позовавайки се на разследващ сайт, който следи дейността на руските военни.

Четирима командоси от Федералната служба за сигурност, която е наследник на КГБ, са били убити, докато изпълняват специални задачи в Сирия. Не се уточняват детайли.

По непотвърдена информация войниците са били убити от въоръжени бойци, след като превозното им средство е попаднало на мина близо до град Алепо. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да потвърди смъртта на руските войници. Москва продължава да е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад.

Песков призова журналистите да се обърнат към другите ведомства, а не към Кремъл. Съобщава се, че убитите руски войници са снайперисти. Според друга версия, цитирана от „Комсомолска правда“, руските спецчасти са попаднали под минометен обстрел. Руското министерство на отбраната не разкрива официални данни за броя на убитите руски войници, защото голяма част от тях действат на сирийска земя като наемници, които по документи нямат връзка с военното ведомство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар