Саудитска Арабия отговори на Путин

в Свят

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия отговори на коментар на руския президент Владимир Путин, съобщи радио Свободна Европа. Двете страни имат спор за добива на петрола. Планират се преговори през следващата седмица.

По-рано Путин заяви, че саудитското правителство не е приело споразумение на ОПЕК, за да ограничи добива на ресурс от шистови находища. Изявлението на руския президент беше разпространено от руските медии.

Според принц Фейсал бин Фархан ал Сауд, подобна позиция не отговаря на истината. Той заяви, че Русия е отказала да продължи съществуващото споразумение.

Отправи и призив към страната да вземе правилно решение по време на следващата среща. Появиха се информации, че директорът на „Роснефт“ Игор Сечин се е обявил против продължаването на споразумение.

Държавният глава на Русия вече обяви, че е готов да разгледа предложение за споразумение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар