Саудитска Арабия отменя националния полицейски час заради коронавируса

в Свят

От днес Саудитска Арабия премахва националния полицейски час, който беше въведен като мярка срещу разпространението на коронавируса в страната, предават световните агенции.

Полицейският час в Саудитска Арабия ще бъде отменен в цялата страна в 6 часа сутринта в неделя, уточнява източник от вътрешното министерство, цитиран от Саудитската агенция по печата.

Според него от днес ще бъде разрешено и "възобновяването на дейността във всички икономически сектори". Но блокирани все още остават международните полети до и от Саудитска Арабия.

Забранено остава и поклонението Умра, което е спряно от началото на март. Не е ясно и дали ще се състои основното мюсюлманско поклонение – хадж, заради което над 2 милиона мюсюлмани се отправят всяка година към Светия град Мека и което тази година се пада в края на месец юли, допълват от ДПА.

От агенцията припомнят и че в края на май страната, която е с най-голям брой заразени с коронавирус в арабския свят, облекчи част от ограниченията, въведени заради Ковид-19. Сред тях беше и полицейския час, който беше съкратен, а подновени бяха вътрешните полети. Бяха отворени и джамиите – с изключение на тези в Мека.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар