Световноизвестен готвач закри ресторанта си

в Новини

Световно известният ресторантьор Джейми Оливър затвори поредното си заведение – Fifteen Cornwall, като по този начин оставя близо 100 души без работа. Това става след извършен „независим финансов анализ“. Ресторантът отвори врати през 2006 г. и от тогава досега обучава безработни хора да работят в кухнята му.

Лошата новина идва като резултат на фалита, който обяви британският готвач през април тази година. Последва затварянето на няколко ресторанта от веригата Jamie's Italian.

Попечителите обаче уточниха, че затварянето на Fifteen Cornwall няма общо с обявения фалит.

„Като ресторант за благотворителни и социални каузи ние имаме отговорности по отношение на благосъстоянието и защитата, които правим всичко възможно да разрешим. Разговаряме с партньори, за да намерим начин за продължаване на подкрепата, включително и тези за програмата ни за обучение и "Храна за промяна“ се казва в изявление на компанията, съдържател на ресторанта CFF.

На клиентите, резервирали места за Коледа, им е съобщено, че са анулирани, а тези, които са капарирали резервациите са „необезпечен кредитор“, а тези платили, чрез кредитни карти „вероятно ще могат да предявят рекламация чрез техния доставчик на кредитни карти“, уточняват от компанията CFF.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар