Сектор загуби 332 000 000 000 USD

в Новини

От 19 февруари до 27 март 2020 г. акциите на най-големите компании в сектор „Туризъм“ се сринаха. Стотици милиарди долари загуба отчита авиацията, хотелиерският бранш, круизните компании, компаниите за развлечения. За момента загубата се изчислява на колосалната сума от 332 млрд. USD. От тях 157 млрд. USD в сектор „Авиация“. Над половината от общата си пазарна капитализация са загубили лидepитe в ĸpyизнитe пътyвaния – Саrnіvаl, Rоуаl Саrіbbеаn и Nоrwеgіаn Сruіѕе Lіnе Ноldіngѕ, или 42 млрд. USD.

Disney отчита загуба в размер на 31% от пазарната си капитализация за периода 19 февруари – 24 март, което се равнява на 255 млрд. USD. При Booking загубата е 37%, или 29 млрд. USD.

От авиокомпаниите, най-засегнати са Delta Air Lines и United. Капитализацията им се е свила, съответно с 52% и 57%, до 17.8 и 8.4 млрд. USD.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар