СЗО: Не очаквайте масова ваксинация срещу COVID-19 преди средата на 2021 година!

в Свят

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че не очаква масова ваксинация срещу КОВИД-19 преди средата на следващата година, като подчерта важността на стриктното проверяване на ефективността и безопасността на ваксините, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Никоя от потенциалните ваксини, които са в напреднал етап на клинични изпитания, не е показала досега ясен признак за ефикасност от поне 50 процента, каквото е търсеното от СЗО ниво, каза говорителката на организацията Маргарет Харис.

"Ние наистина не очакваме масова ваксинация преди средата на следващата година. Нужно е повече време, за да видим наистина каква предпазваща сила има дадената ваксина и колко е безопасна", каза Харис.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар